8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Ajánló folyóiratainkból 10.

Folyóirat-ajánló októberben.

 

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és

a legfrissebb számok kivételével 7 napra kikölcsönözhetőek.

 

Élet és Tudomány

Az Élet és Tudomány magyarországi országosan terjesztett tudományos ismeretterjesztő hetilap.

Elsősorban a magyar tudományos élet eredményeire koncentrál, jellegzetessége, hogy a kutatók saját maguk írnak eredményeikről közérthető, népszerű formában. Érdeklődésének középpontjában a magyar és nemzetközi aktuális tudományos eredmények, valamint a tudomány hétköznapi kapcsolódási pontjai állnak.

Célja a tudomány iránt érdeklődő, legalább középfokú ismeretszinttel rendelkező olvasó pontos tájékoztatása. Fontos szerepe van a legújabb magyar találmányok és tudományos eredmények országos elterjesztésében, valamint a nemzetközi eredmények magyarországi megismertetésében. Nem egy minél nagyobb profitra törekvő, hanem a tudomány értékei iránt elkötelezett lap.

A lapot 1946-ban ugyanezen a néven alapította Szent-Györgyi Albert, első felelős szerkesztője Csűrös Zoltán vegyészmérnök volt. A lap első példánya 1946 decemberében jelent meg, melyhez a Nobel-díjas lapalapító maga írta a bevezető cikket. 

2006-ban Magyar Örökség díjat kapott.

A korábbi lapszámok: "Élet és Tudomány 1946-2019" az Arcanum adatbázisban.

 

További Információk:

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89let_%C3%A9s_Tudom%C3%A1ny

 

 

 

 

Magyar Horgász

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 1947. januárjában indította el a MAGYAR HORGÁSZ című magazint, amely célul tűzte ki a horgászkultúra terjesztését, a horgásztársadalom érdekének szolgálatát, és a horgászati élet híreinek ismertetését. A folyóirat havonta jelenik meg.

A több mint 70 éves újság 50 000 példányban jelenik meg, és a mai napig állja a versenyt a belföldi és az európai horgászfolyóiratokkal is. A MAGYAR HORGÁSZ – közkedvelt nevén MAHOR – állandó munkatársai kiváló gyakorlati horgászok és közismert szakírók is egyben.

A lap feladatának tartja – a horgászkultúra részeként – a horgászetika ébrentartását, felhívja a figyelmet nemcsak a vízi környezet, a vizek, a partok növény- és állatvilágának és kifejezetten a hal életterének (ívó – ivadéknevelő – telelőhelyeinek) védelmére, hanem a hallal való bánásmódra is. 2015-ben nagy mértékű változáson ment keresztül a MOHOSZ és a MAHOR is. A MOHOSZ új vezetősége frissítette a szervezeti és operatív irányítási rendszert, a horgászsport támogatási rendszerét, valamint az arculatot és a logókat is.

A MAHOR fokozatosan megújuló tartalommal és megjelenéssel – az olvasói igényeknek megfelelve – jelentősen átalakult és folyamatosan újul továbbra is. A megújulás célja volt az is, hogy jobban látszódjon mindketten egy családhoz tartoznak. Ezt erősíti a közös weboldal is

A korábbi lapszámok: "Magyar Horgász 1947-2019" az Arcanum adatbázisban.

További Információk:

 

 

Forrás: https://adtplus.arcanum.hu/hu/collection/MagyarHorgasz/

 

 

 

 


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

Minosített könyvtár