8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Telefon / fax: +36 92 596 830; +36 92 596 831
Mobil: +36 30 674 6091
Email: javtk@dfmvk.hu

Könyves Blogger, 2020.1.

2020. március 27-én elkezdünk egy új sorozatot, amelyben bemutatunk egy-egy könyvekkel foglalkozó blogot.

 

Ha az ember nem naprakész a kortárs magyar és külföldi olvasmányok terén, akkor nem árt, ha ismer és követ egy-két könyves blogot.

Ha a könyvesboltban a fülszöveg alapján vásárol könyvet, sokszor csalódottan teszi félre az ember.

 

Mi is az a blog?

„A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben vannak. A blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően. Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog alakká.

Témája sokrétű: lehet interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is, és lehetségesek tematikus blogok is (például kifejezetten irodalommal foglalkozó). Ennek megfelelően a szerzők köre az alkalmi szerzőktől a nagy írói közösségekig, sőt vállalatokig terjed. Sok blog teszi lehetővé a látogatóknak nyilvános megjegyzések írását az egyes bejegyzésekhez, ami közösségek kialakulásához vezethet.

A blogok gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek, bár többségük továbbra is hosszabb-rövidebb, döntően szöveges bejegyzésekből áll. A blogok esetében – mint általában a weblapoknál – nagyon jelentős a linkelés lehetősége, amely a bejegyzések kontextusba helyezését segíti elő.  (forrás wikipédia)

 

Az első bloggerünk:

Ódor-Horváth Adrienn
a DFMVK József Attila Városi Könyvtár dolgozója, jelenleg mindenórás kismama

http://adrykacska.blogspot.com/

 

Íme a bemutatkozása:

Közhelynek hangzik egy könyvtárostól, egy bloggertől, hogy szeret olvasni, de mi más miatt csinálnám? A szakmán és a hobbim 100%-ban egyezik, sőt bátran lemerem írni, hogy kettő nagyon szépen kiegészíti egymást. Szeretek naprakész lenni az újonnan megjelent könyvekkel kapcsolatban, amit olvasószolgálatos könyvtárosként kamatoztatok is a napi munkám során.

2020 február közepétől egy új ajtó nyílott meg az életemben, eljöttem szülési szabadságra, és az Adry olvasósarka blog is átalakulóban van, ez nem azt jelenti, hogy eltűnök a térképről, hanem tematikusabb lesz az oldalam, megjelennek a kismamáknak szóló tartalmak mellett a gyerekeknek számára is ajánlott olvasmányok. Első ilyen bejegyzéseimnek az egyike volt a "Mit olvasson a kismama?" illetve a "Kismama naplóm" első része. Aki ismer az tudja, hogy a könyvek és a filmek világában érzem magamat a legjobbam. A felnőtt lét lassan minden akadályával találkoztam már, de ennek ellenére is minden nap olvasok, hol reggel a kávé mellett, hol este a tévézés helyett és elalvás előtt. Mindenkinek arra van ideje, amire megteremti az időt!

2018-2020 között a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának a hallgatója voltam. Diplomamunkámat az Olvasásnépszerűsítés nem hagyományos eszközökkel témában írtam meg, ami egy komplett foglalkozásnak a módszertanát is tartalmazza középiskolás diákok számára. 

Az olvasás mellett hobbi szinten fotózok. Leginkább hagyományos analóg gépekkel, mint digitálissal, abban találtam meg önmagamat. Későbbiekben szeretnék ezzel komolyabban is foglalkozni!

 

A legkedvesebb bejegyzése: 

 J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje || Harry Potter 5.

A legfrisebb bejegyzése: 

Kismamanapló 2. rész

 

Az oldalon 3 interjú és 200 könyv értékelése található, ebben benne van az a 11 megjelenés előtti olvasás is.

A blogot 2017. január 18-án nyitotta meg újra.

 

Elérhetőségei:

E-mail: adryolvasosarkablog@gmail.com

Facebook oldalam: https://www.facebook.com/adryolvasosarka

Instagram oldalam: https://www.instagram.com/adryolvasosarka


Tagintézmény

József Attila

Városi Tagkönyvtár

< 2024. március >
H K SZ CS P SZO V
26272829123
4 5678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Minosített könyvtár