Munkatársaink cikkajánlója a könyvtárunkba járó folyóiratokból 18.
A könyvtárunk 2021. május 6-tól újra várja olvasóinkat,
de a "KÖNYVTÁR A KÜSZÖBÖN" szolgáltatásunk is működik.
Ennek keretében továbbra is kölcsönözheti folyóirataink régebbi számait.
címlapkép: https://magazin.forbes.hu/files/35/25/35258a384c83998922b1d92d90f49809.jpg
A Forbes Magazin magyar nyelvű kiadása havonta jelenik meg.
Az amerikai Forbes magazint 1917-ben alapította Bertie Charles Forbes, 43 országban több mint 60 millió ember számára nyújt megbízható és hasznos olvasnivalót. A világ legdinamikusabban fejlődő nyomtatott médiamárkája.
Magyarországon az első Forbes Magazin 2013. november 7-én jelent meg és 13 416 példányt értékesítettek belőle. A magyar üzleti életet, és a sikerhez vezető utat mutatja be az újság.
A magazin 70 %-ban magyar, 30 %-ban nemzetközi tartalommal rendelkezik. Az üzleti világ érdekes, izgalmas történeteivel inspirálja olvasóit. Exkluzív interjúk a magyar üzleti élet meghatározó döntéshozóival. A világszerte ismert listázási rendszereket alkalmazza a hazai szereplőkre, amely listák meg is jelennek a lapban. Rendszeres beruházási tippekkel és életmód rovattal jelentkezik.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Forbes
Olvasóink figyelmébe az alábbi cikket ajánlom elolvasásra:
Singer Magdolna íróval, gyásztanácsadóval, mentálhigiénés szakemberrel készült az interjú az elmúlt időszak veszteségeiről, a feldolgozás lehetőségeiről és arról, hogyan nézhetünk szembe a halál tabutémájával.
- Hogy lesz valakiből gyásztanácsadó?
- Miért tabutéma még mindig a gyász itthon?
- Hogyan tudunk jól segíteni?
- Kik fordulnak gyásztanácsadóhoz?
- A jelenlegi járványhelyzetben van, aki családtagot veszített el, de szinte mindenki gyászolja a kiesett időszakot is az életéből. Hogyan hat ránk ez a kollektív gyász?
- Változott az elmúlt egy évben a gyászhoz való viszonyunk?
- Ha valaki gyásszal szembesül, akkor mennyi idő alatt szokott segítséget kérni?
- Hogy lehet egy gyász jól feldogozott? Mikor lehet olyat mondani, hogy már megküzdöttünk vele?
Ezekre a kérdésekre találunk válaszokat a cikkben.
Singer Magolna könyvei kölcsönözhetőek a könyvtárunkban:
- Vigasztalódás a gyászban : a haláleset és válás utáni veszteség feldolgozása
- Veszteségek ajándéka
- Partitúra:utolsó beszélgetés Polcz Alaine-nel
- Boldogan éltek, míg meg nem haltak... és azután?: segítség a gyászban - foglalkoztatókönyv gyerekeknek és szülőknek
Olvassa el a cikket
és/vagy kölcsönözze ki a könyveket személyesen vagy a "Könyvtár a küszöbön" szolgáltatás keretében!
Gyurkóné Marton Beáta
A korábbi cikkajánlókat az alábbi linkre kattintva olvashatja el:
Az ideológia csak egy bunker: Görög Lászlóval Marton Éva beszélgetett (SZÍNHÁZ folyóirat)
Fűszernövények: álmodozáshoz és a ragulevesbe (KÉPMÁS folyóirat)
Így gondozd a szamócát, hogy bőségesen teremjen! (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)
Braun Tibor: „A könyvek illata” (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)
Dr. Szűts Zoltán: A Facebook titkai (IPM folyóirat)
Fehér Anna Magda: Az Egyiptomi, aki csak pálinkát akart mérni (SZÍNHÁZ folyóirat)
Váradi Ibolya: Nem pofás kis történeteket várok tőled. A zsákmányodra vagyok kíváncsi – Kepes András író a Forbes Kilövésen (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Nem bántja a szemét? – Műanyagba merülve (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat)
Élj maradéktalanul! - Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére (ZÖLD ÚJSÁG folyóirat)
Szám Kati: „Ha mélyre visznek, még magasabban szárnyalok” – Interjú Popova Aleszjával (KÉPMÁS folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Perjámosi Sándor: Elcsatolt múzeumok és közművelődési egyesületek: A trianoni békeszerződés elfeledett következményei (TERMÉSZET VILÁGA folyóirat) (Nyomtatott folyóirat)
Berényi Marianna: Fiktív lények múzeumai (MúzeumCafé folyóirat)
Bánát Anna: Marék Veronika - Nem hittem, hogy a rajzaim túlélik az ezredfordulót (FORBES MAGYARORSZÁG folyóirat) (Online és nyomtatott folyóirat)
Konok Veronika – Peres Krisztina: Hagyjam vagy ne hagyjam? A „kütyüzés” hatása a gyerekekre (Mindennapi Pszichológia - online folyóirat)
Kiss Erika: Farsang és diéta: ezekkel az ételekkel dobd fel a téli napot (Diéta&Fitnesz Magazin - online)
Bogos Zsuzsanna: A magyar gasztronómia legjellemzőbb hungarikuma: a pirospaprika története (KÉPMÁS folyóirat) (Online folyóirat)
Mennyire éles a szemed? Találd meg a más színű háromszögeket! (Zöld Újság - online folyóirat)